Блоґ Кафедра іноземної мови

Передзахисти кваліфікаційних досліджень слухачів магістратури спеціальності 014 Середня освіта «Мова і література (англійська)»

29-30 листопада 2023 року на кафедрі іноземних мов ХГПА відбулися попередні захисти кваліфікаційних досліджень слухачів магістратури спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська) стаціонарної та заочної форм навчання.

Майстер-клас «Шлях до успіху: моделювання освітнього простору в інклюзивному просторі»

В рамках проєкту «Англійська мова для кожного» та викладання курсу «Інклюзивна освіта» 28 листопада 2023 року студенти групи Філ-41а та викладачі кафедри іноземних мов ХГПА Федорова О.В. та Гандабура О.В. завітали до Хмельницького ліцею № 15 ім. Олександра Співачука на майстер-клас «Шлях до успіху: моделювання освітнього простору в інклюзивному просторі».

 

Зустріч з Оксаною Потимко

4  жовтня 2023 року студенти груп Філ-21а та Філ-41а в рамках проекту «Англійська для кожного» долучились до 3-денного презентаційно-освітянського туру Оксани Потимко,  директора Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», по Тернопільщині та Хмельниччині. 

Алгоритм впровадження інклюзивного навчання в закладах ЗЗСО (покрокова інструкція)

Гостьова лекція з інклюзивної освіти

«Алгоритм впровадження інклюзивного навчання в закладах ЗЗСО (покрокова інструкція)»

29 вересня 2023 р. відбулася гостьова лекція на тему «Алгоритм впровадження інклюзивного навчання в закладах ЗЗСО ( покрокова інструкція)» для студентів спеціальності «Середня освіта (Мова і література (англійська))», четвертого року навчання. Зустріч відбулася в рамках серії гостьових лекцій з інклюзивної освіти для студентів-учасників проекту «Англійська для кожного», на платформі Zoom.

Становлення інклюзивної освіти в Україні: досвід колективу ліцею

Гостьова лекція заступника директора з навчально-виховної роботи

відповідальної за організацію інклюзивного навчання

Хмельницького ліцею № 15
імені Олександра Співачука,

Кривошей Ніни Василівни

на тему:

«Становлення інклюзивної освіти в Україні: досвід колективу ліцею»

філ 41а, 22 вересня 2023 р.

Участь у проєкті міжнародної мобільності

Викладачі академії взяли участь у проєкті міжнародної мобільності Еразмус+ у рамках угоди між Хмельницькою гуманітарно-педагогічною академією та асоціацією ILA.  Професор кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук Катерина Біницька та викладачі кафедри іноземних мов: кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Северіна, кандидат філологічних наук, доцент Олеся Федорова, кандидат філологічних наук, доцент Людмила Закреницька,  викладачі Ірина Аніщенко та  Юлія Рибачук долучились до проєкту «Sustainable Youth», що проходив 28 серпня – 03 вересня 2023 року в м. Мерсін (Туреччина). 

*Участь у проєкті Erasmus+ "Sustainable Diet for a Sustainable Climate "

Викладачі кафедри іноземних мов, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Северіна та старший викладач Юлія Рибачук разом зі студентами факультету початкової освіти та філології Крістіною Туранською (ПО- 31) та Ольгою Поперечною (ФІЛ-21а) взяли участь у проєкті міжнародної мобільності Еразмус+ у рамках угоди між Хмельницькою гуманітарно-педагогічною академією та асоціацією ILA. Проєкт "Sustainable diet for a sustainable climate".

Викладання і навчання у складні часи

 

06-08 червня 2023 року викладач кафедри іноземних мов Ірина Аніщенко прийняла участь у тренінгу для викладачів іноземної мови «Викладання та навчання у складні часи» у м.Вроцлав, Польща. Курс організованого за ініціативи Британської Ради, в рамках програми "Глобальна мова заради стійкості".

Близько 200 викладачів англійської мови з усієї України, мали нагоду обговорити складні теми, пов’язані з викладанням у воєнний час, навчанням внутрішньо/зовнішньо переміщених осіб з досвідченими тренерами та експертами Британської Ради. 

АВС - вчимо абетку разом!

12 травня для студентів факультету початкової освіти та філології було проведено гостьову лекцію вчителів англійської мови Анни Басюк та Ольги Шостацької  комунального ЗЗСО «Початкова школа №5 Хмельницької міської ради». 

НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ «РЕФОРМИ В ОСВІТІ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

18 травня 2023 року відбувся науково-методичний круглий стіл «Реформи в освіті: реалії перспективи», спікером якого стала Тетяна ДУПЛЯК, начальник відділу позапланового контролю закладів освіти та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти в Хмельницькій області.

На заході були присутні викладачі кафедри іноземних мов: Тетяна Северіна, Надія Мазуренок та слухачі магістратури групи МФА-51 спеціальності 014.02 Середня освіта (Мова і зарубіжна література (англійська)).

© 2022 Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія
29013, м.Хмельницький, вул.Проскурівського підпілля, 139
(0382) 79-53-55