Всі події за день

21 листопада 2014

Захист фольклорної практики

6 листопада 2014 року у залі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії відбулась конференція-захист результатів фольклорної практики студентів групи Філ-22у.

Україна – це територія гідності й свободи

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, Президент України Петро Порошенко підписав указ про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи.

Захист соціальних прав студентів

Робота комісії з соціального захисту прав студентів спрямована на соціально-правовий захист студентів під час навчання в академії. Пільги, переваги, компенсації, допомоги держава застосовує переважно для того, щоб підтримати соціально незахищені категорії громадян. У профспілковому комітеті існує РЕЄСТР студентів, які потребують соціального захисту, який включає такі категорії студентів:

- сироти та діти без батьківського піклування (мають право на гарантоване безкоштовне поселення до гуртожитку та повне державне забезпечення);

- постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи (виплату підвищеної на стипендії);

- з малозабезпеченої сім’ї (отримання соціальної стипендії);

- інваліди (отримання соціальної стипендії);

Як вступити до профспілки. Профорг групи. Обрання профорга групи:

Членом Профспілкової організації студентів ХГПА може бути будь-який студент денної форми навчання, який визнає Статут Профспілки, виконує рішення профспілкових органів і регулярно сплачує встановленні членські внески. 

Профорг групи та його обов’язки:

Профорг - це відповідальний, комунікабельний та активний студент або студентка, які підтримують зв'язок між групою та профкомом академії.

Його обов’язки: - пояснювати студентам цілі та задачі, права, обов’язки та переваги членів профспілки;
- здійснювати постановку та вести облік членів профспілки;

- бути присутнім на зборах профоргів;

Мета і завдання ППОС ХГПА

Метою та завданнями Первинної профспілкової організації студентів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії є представництво та захист прав своїх членів перед адміністрацією, органами  державної влади та місцевого самоврядування, а також з іншими об’єднаннями громадян.

Завдання ППОС ХГПА:

- контролює дотримання положення про студентський гуртожиток;

- бере участь у розподілі місць у гуртожитку і поселення студентів;

- організовує конкурси на кращу кімнату, секцію гуртожитку;

- здійснює контроль за дотриманням студентами правил проживання в гуртожитку;

- розвиває і підтримує різноманітні форми роботи з організації дозвілля студентів;

З історії зародження профспілкового руху на Поділлі

Йшов четвертий рік першої світової війни. Одне з найбільших міст Подільської губернії Могилів стало місцем розташування військових частин другого ешелону Південно-Західного та Румунського фронтів. У ньому розмістилися шпиталі, тилові підрозділи, які зайняли частину приміщень навчальних закладів. Жителі міста важко переносили лихоліття. Процвітання спекуляції, дорожнеча призвели до різкого падіння реальної заробітної, плати, а це у свою чергу викликало ріст невдоволення серед виробничих колективів і серед працівників освіти. Звістка про повалення самодержавства була сприйнята з надією на краще. 14 березня у приміщенні комерційного училища представники підприємств і військових частин обрали першу Раду робітничих і солдатських депутатів.

Для чого студенту потрібна профспілка

Профспілка – це добровільне громадське об’єднання людей, пов’язаних спільними інтересами за родом їх заняття. Основна мета діяльності профспілки – представництво і захист прав своїх членів.

Студентська профспілка, відповідно до мети її діяльності, захищає права своїх членів – студентів, і представляти їхні інтереси перед адміністрацією навчального закладу.

Профспілка студентів

Профспілка студентів

© 2022 Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія
29013, м.Хмельницький, вул.Проскурівського підпілля, 139
(0382) 79-53-55