Всі події за день

05 листопада 2013

Музичні спогади про Сергія Рахманінова

У рамках роботи факультету початкової освіти та філології студенти групи ФІЛ-21а відвідали вечір «Спогади про Сергія Рахманінова», який відбувся у приміщенні Хмельницької дитячої школи мистецтв.

Твори С. Рахманінова у виконанні учнів та викладачів школи мистецтв вразили присутніх мужньою силою, бунтівним пафосом, вираженням безмежного тріумфування і щастя. Водночас, низка композицій була насичена гострим драматизмом: тут чується глуха тяжка туга, відчувається невідворотність трагічних і грізних потрясінь.

Справжнє свято подарували слухачам талановиті виконавці, захоплені розмаїтою звуковою стихією великого композитора. Безумовно, вечір удався, залишивши у студентів масу вражень і емоцій.

Театральна вистава «Собака на сіні»

Днями студенти групи ФІЛ-21а відвідали театральну комедію Лопе де Вега «Собака на сіні», представлену трупою Львівського драматичного театру імені Лесі Українки. Сюжетна лінія спектаклю – любовний трикутник. Діана закохана в свого слугу секретаря Теодоро, який зустрічається зі служницею Марселою, яка в свою чергу подобається слузі Фабіо. Теодоро потрапляє у полон почуттів до своєї хазяйки і залишає Марселу.

Вистава «Собака на сіні» розповідає глядачам  про справедливість,  честь,  гідність та любов. Усе дійство пронизане майже сучасним гумором та сатирою… Тематика вистави – актуальна для сьогодення. Майбутні вчителі-філологи повинні крокувати життям, маючи в серці добропорядність, толерантність.

© 2022 Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія
29013, м.Хмельницький, вул.Проскурівського підпілля, 139
(0382) 79-53-55