Всі події за день

26 квітня 2010

Рекомендації учасників ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

Етновиховний простір сучасних закладів освіти в умовах глобалізації: стан і перспективи” (15–16 квітня 2010 р.)

Обговорення результатів наукових досліджень у галузі гуманітарних на-ук, виокремлених за етнологічним принципом, – етнопедагогіки, етнографії, етнопсихології, етнокультурології, етнолінгвістики та їх використання в проце-сі навчання й виховання дітей і молоді в умовах глобалізації, засвідчує, що окреслена проблема слугує важливим чинником національно-культурного від-родження України та її інтегрування у світовий освітній простір.

У західноукраїнському регіоні нагромаджено позитивний досвід з питань використання народновиховних засобів у моделюванні етновиховного простору сучасних закладів освіти. Він може слугувати емпіричним підгрунтям для тео-ретичних узагальнень і вироблення обґрунтованих методичних рекомендацій для освітян краю. Науковцями здійснюється теоретичне осмислення етновихо-вної практики на основі методологічних засад упровадження провідних педаго-гічних ідей у навчально-виховний процес.

Етновиховний простір сучасних закладів освіти в умовах глобалізації: стан і перспективи

15-16 квітня 2010 року відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція “Етновиховний простір сучасних закладів освіти в умовах глобалізації: стан і перспективи” в сесійній залі Хмельницької обласної ради.

Організатором конференції були Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Науково-методичний центр “Українська етнопедагогіка і народознавство”, Головне управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації, Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ.

На конференції були присутні науковці Поморської Педагогічної академії м.Слупськ, Польща; Дебреценського університету м.Гайдубесермень, Угорщина; Львівського науково-практичного центру професійно-технічної освіти АПН України; Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника, м. Івано-Франківськ; Маріупольського державного університету; Закарпатського угорського ім. Ференца Ракоці ІІ;

© 2022 Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія
29013, м.Хмельницький, вул.Проскурівського підпілля, 139
(0382) 79-53-55